top of page

Massages

door

Afbeelding van WhatsApp op 2024-04-03 om 20.53.44_711bc99d.jpg

Sportmassage

Ik maak gebruik van een specifieke sportmassageolie.
Tijdens het masseren zal ik verschillende massagetechnieken toepassen, afhankelijk van verschillende factoren kunnen deze variëren. Kom je voor een massage preactief (voor de inspanning) of voor een massage om te herstellen van een inspanning (curatief) of om blessures te voorkomen (preventief).
In de meeste gevallen zal ik meerdere van onderstaande massagetechnieken toepassen.

 

Het effleureren bij het begin van een massage zorgt er voor dat het bloed doorheen de bloedvaten sneller zal stromen waardoor opgestapelde afvalstoffen zoals melkzuur gemakkelijker kunnen worden afgevoerd. Hetzelfde geldt voor de lymfevaten.  Deze techniek vermindert de pijn die ontstaat na het sporten en ontschilfert ook de opperhuid. Deze techniek wordt meestal gebruikt als warming-up van de oppervlakkig gelegen spieren om nadien over te gaan tot intensievere massagetechnieken.

Het petrisseren is een techniek waarbij men de spieren kneedt. Deze techniek stimuleert nog intensiever de doorbloeding dan bij effleureren. Het petrisseren heeft ook een sterke invloed op de diepliggende spieren. Het maakt bepaalde neurotransmitters in de spiercellen vrij waardoor de cellen gemakkelijker energie kunnen opwekken. Deze stoffen (hormonen) verwijden de bloedvaten extra waardoor op deze manier overtollig vocht rond en in de spieren beter afgevoerd zal worden en dat de spier losser en soepeler aanvoelt. Dit zorgt voor het herstellen van de spierspanning.

Fricties zijn handelingen waarbij ik door middel van vingers of elleboog kleine spierverhardingen (myogeloses) los maak. In de volksmond noemt men dit trigger points. Dit zijn spierverklevingen die als gevolg van opstapeling van melkzuur te weinig bloeddoorstroming ontvangen. Door op deze punten grote druk uit te oefenen (fricties) zal lokaal de bloedtoevoer fors toenemen waardoor het lokale melkzuur kan afgevoerd worden. Op deze manier kan de spier zich herstellen en zal de spierspanning normaliseren.

2.jpg
5.jpg
5.jpg

Duim- vuist- en elleboogstrijkingen worden toegepast om de spierspanning volledig weg te werken en de drainage zowel aan de oppervlakkige spieren als de diepliggende spieren te optimaliseren. Zo zullen de allerlaatste restanten melkzuur volledig afgevoerd worden. Deze strijkingen verbeteren ook de mobiliteit van de spier doordat deze constant op rek wordt gebracht. Je kan het een beetje vergelijken met het uitrollen van een deeg met een deegroller.

 

Indien je de dag zelf nog een sportwedstrijd hebt, kan het zijn dat ik jouw spiervezels extra zal activeren door jouw spieren te tapoteren.

 

Een zeer goede sportmassage bestaat niet enkel uit het masseren van de spieren. Fascia mag niet vergeten worden. Daarom pas ik ook huidrollingen, huidverschuivingen, huidplukkingen en huidknedingen toe om het fascia dat de spieren volledig verpakken beter te doorbloeden en soepeler te maken.

Afsluiten doen we met effleureren om het lichaam te normaliseren en klaar te maken voor bewegingen.

 

Tot slot zal ik na de massage de mobiliteit van het hele bewegingsapparaat checken en zal ik kijken of er nog ergens onregelmatigheden aanwezig zijn. Wanneer ik nog een onregelmatigheid vind, zal ik deze verder aanpakken aan de oorzaak.

Therapeutische massage

Bij de therapeutische massage trachten we spierpijnen van chronische aard te verhelpen.

Daarom start ik altijd met een intakegesprek. Ik tracht hier te weten te komen waar je last van ondervindt.
Nadien ga ik over tot de statische houdingsscreening om eventuele houdingsafwijkingen te ontdekken.

In volgorde gerespecteerd:
- Effleurage
- Petrissage


Een extra massagemethode kan toegepast worden om zacht weefsel (spieren en fascia) te behandelen:

- Massagegun
- Cupping
- Speciale fricties
- Extra mobilisaties/stretchings

- Duim-, vuist- en elleboogstrijkingen (indien nodig)

- Effleureren

9.jpg
1.jpg
Tarieven

30 minuten / 35 euro
45 minuten / 45 euro
60 minuten / 55 euro
90 minuten / 75 euro


10 beurtenkaarten: 9 + 1 gratis
Tarieven

Media

bottom of page